Loading...

Moje wypieki z bloga Jerzy

Kto o szóstej rano wstaje temu Pan Bóg gorący chlebek daje ;) 


Poprzedni wpis     
     Następny wpis
     Blog

Moja Tablica

Inka
Maj 10 '14, 09:03
Jak czytam o tym pachnącym chlebie,to sama chętnie bym go skosztowała zwłaszcza,że ma różny smak:))))Ja kiedyś jadłam razowy, pieczony w piecu chlebowym-nie ma porównania do kupionego w sklepie.
Besia
Maj 10 '14, 09:33
Inko może skorzystamy z przepisu Jerzego i upieczemy sobie chlebuś ,ja kiedyś piekłam ,moja rodzinka bardzo lubi .
Inka
Maj 10 '14, 10:11
Ja jeszcze nigdy chleba nie piekłam i nie wiem jak mi wyjdzie ale mam ochotę spróbować,bo tego kupnego to powoli mam dość.. ja się na to piszę, jestem za:))))))
zbynio518
Maj 10 '14, 11:03
A dacie skosztować?
Besia
Maj 10 '14, 12:23
Zbysiu mogę Ci wysłać priorytetem ,hi,hi;)))
Weronika JG
Maj 10 '14, 12:25
Ja boczek upiekłam , chce ktoś?
Besia
Maj 10 '14, 12:28
Reniu ;)))) A ja muszę coś upiec ,zaraz się wezmę .
Weronika JG
Maj 10 '14, 12:29
Oooooooo, blok czekladowy:) To ja poprosze spory kawałak:))
Jerzy
Maj 10 '14, 13:25
Kiedyś słyszałem że każdy mężczyzna lubi słodycze ale tylko prawdziwy mężczyzna potrafi się do tego przyznać ;)

Jeśli zrobisz dobry zakwas i będziesz go co dzień dokarmiać mąką razową to możesz piec chlebek przez całe lata. Jeśli chcesz przechowywać to w słoiku - w lodówce przez ok. 7 dni. Można kupić mąkę razową żytnią i orkiszową, oraz białą "700".
Oczywiście zdrowe osoby mogą piec i z mąki pszennej dając żytni zakwas. Urozmaicenie i eksperymenty są nie ograniczone (słonecznik, dynia, kminek, czarnuszka, prażona cebulka itd.)
Kiedyś słyszałem że każdy mężczyzna lubi słodycze ale tylko prawdziwy mężczyzna potrafi się do tego przyznać ;)

Jeśli zrobisz dobry zakwas i będziesz go co dzień dokarmiać mąką razową ...Więcej…
Besia
Maj 10 '14, 13:43
Myślę ,że dzięki Jerzemu wszystkie zaczniemy piec chleb ;)
Musisz się zalogować, aby komentować