Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Jesli mozna dodac to mysle ze warto pomyslec te o intencjach:
-za Polske (wiele ludzi odmawia juz krucjate za Ojczyzne ale NP to by bylo dopiero!)
-za dzieci aby ich niewinnosc nie zostala zniszczona... (tyle teraz sie slyszy, czyta i oglada w wiadomosciac...).
Moze fajnie by bylo aby kilka osob razem odmawialoby w jednej intencji NP...
Mam nadzieje ze uda mi sie podjac NP za Bialorus
Witaj Moniko! Najgorsze ,że nie wiadomo od czego zacząć ,bo wszystko jest ważne ,ja na chwilkę zrobiłam sobie przerwę po skończeniu kolejnej nowenny ,ale tylko na chwilę ,bo bardzo mi brakuje tej modlitwy i żal marnować czas gdy tyle potrzeb.
Pozdrawiam
Darku to piękna i ważna intencja :)
Nasza Ojczyzna potrzebuje bardzo modlitwy i dlatego módlmy się ,jak ktoś nie może NP to chociaż dziesiątkę ,albo jedną ,,Zdrowaśkę'' ,ale z sercem i wytrwale .
Dziękuję ,chcę w jakiś sposób przybliżyć sylwetki świętych ,myślę ,że mogą być nam pomocne w naszym zmaganiu się w życiu z różnymi trudnościami swoim przykładem wiary wskazują nam drogę do Nieba ,a swoim wstawiennictwem wypraszają nam potrzebne łaski .
To forum dotyczy NP i zdaję sobie sprawę ,ale Ci święci też czcili Matkę Bożą i są dla nas wzorem .
Dzisiaj chodziło za mną ,żeby modlić się za syna do bł. Piotra Frassatiego ,byłam zdziwiona ,bo słyszałam o tym chłopcu ,ale jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi .a dzisiaj te myśli były na tyle silne ,że wyszukałam informacji i co zobaczyłam to ,że dzisiaj ,a właściwie wczoraj 4 lipca było jego wspomnienie ,chyba to nie przypadek .Czytając odkryłam wiele wspólnych zainteresowań i pasji co mnie bardzo poruszyło ,nie wspominając ,że mają to samo imię.Myślę ,że to doskonały patron dla mojego syna i upomniał się o niego .
Myślę ,że każdy może znaleźć świętego dla siebie ,pewnie już niektórzy mają ,ale nie wszyscy ,może to .że wklejam tu różne wiadomości pomoże komuś ,może akurat ,,trafi ''na świętego ,który będzie mu bliski i pomoże mu pokochać Pana Boga i Matkę Bożą.
Tak Katarzyno ,ja syna zawierzam codziennie Matce Bożej i wiem ,że to najlepsza opieka dla niego jaka może być :) Teraz wynikł problem w jego życiu i widzę ,że mu z tym trudno i właśnie wczoraj natchnęło mnie ,żeby w rozwiązaniu tego problemu prosić bł. Piotra Frassati ,nigdy nie myślałam wcześniej o tym ,za patrona uważałam sw. Piotra Apostoła ,a wczoraj coś mnie tchnęło i poczytałam życiorys bł Piotra i uzmysłowiłam sobie jak wiele łaczy Go z moim synem i do tego jeszcze wczoraj było Jego wspomnienie .Wiem ,ze to nie przypadek ,że to podpowiedź od Ducha Swiętego :) Oczywiście nadal oddaję syna opiece Matki Bożej i Panu Jezusowi i oddawać będę ,ale teraz i prosić w trudnych sprawach bł. Piotra Frassatiego :)
Dziękuję Katarzyno za rady :))))