Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Może taka modlitwa Wam się spodoba ,jest króciutka .Może ktoś ma inne propozycje ;)
Duchu Święty, natchnij mnie,
Miłości Boża, pochłoń mnie,
na właściwą drogę zaprowadź mnie.
Maryjo, Matko, spójrz na mnie,
z Jezusem błogosław mi.
Od wszelkiego złego,
od wszelkiego złudzenia,
od wszelkiego niebezpieczeństwa
zachowaj mnie. Amen.
Wezwań tych nauczył Duch Święty swoją służebnicę s. Marię od Jezusa Ukrzyżowanego. Zamiast "mnie" - mówiła - można używać liczby mnogiej "nas", albo wymienić własną Ojczyznę np. "Polskę
Aby sprawujący władzę służyli człowiekowi
Panie, Ty dajesz nam jako wzór świętego Tomasza Morusa, męczennika, który oddał życie za prawdę, dając w ten sposób świadectwo prymatu prawdy nad władzą. Spraw, prosimy Cię, za wstawiennictwem tego patrona rządzących i polityków, by ci, którzy sprawują w społeczeństwie jakąkolwiek władzę, za swój cel uznawali służbę człowiekowi, sprawiedliwości i prawdzie.
Obdarz ich darami Ducha Świętego w podejmowaniu decyzji. Strzeż ich od pokusy wszelkiej nieuczciwości. Daj, by nie sprzeniewierzali się pokładanemu w nich zaufaniu. Niech nie szukają zaspokojenia prywatnych interesów, ale kierują się wspólnym dobrem, pełniąc swoją funkcję sprawiedliwie, w poczuciu godności i równości wszystkich ludzi, dla pożytku tych, których reprezentują. Który żyjesz i królujesz przez wszystkie wieki wieków. Amen.
A tak przy okazji przypomnę o Krucjacie Różańcowej za Ojczyznę ,może ktoś się skusi
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl/
W wielu też miastach organizowane jest Jerycho Różańcowe za Ojczyznę warto brać udział jak ktoś ma możliwość .