Paciorki jednego różańca
http://www.youtube.com/watch?v=QkV4-eOqGSE
Dziękuję Renatko ,obejrzę sobie :)
Myślę ,że możemy tutaj polecać sobie ciekawe ,wartościowe filmy ,niekoniecznie tylko religijne:)
Opowiadałem go swojej mamie bo tak jakoś wywiązała się rozmowa na temat tego świętego i co mnie zaskoczyło okazało się że mamcia oglądała ten film jak była młoda ;)))) Pamiętała o takim świętym który biegał w wielkim kapeluszu i był bardzo niezdarny i nieporadny. A pomyśleć że ten film ma 50 lat a mama go zapamiętała:) Naprawdę wspaniały film. Dziękujeeeee!!!!
Też się podzielę nieco nowszym filmem, być może już znanym lecz jakoś wyryły mi się w sercu nie które słowa. Oczywiście tematyka Franciszkańska :D
film się nazywa: Antoni, Boży Wojownik
link: http://pl.gloria.tv/?media=257407
na stronie pod player-em link do drugiej części filmu.
Ja sobie zainstalowałem użyteczny program typu media center, nazywa się xbmc. Po zainstalowaniu dodatkowej wtyczki o nazwie plugin.video.polishtv.live robi się z tego okazałe narzędzie multimedialne w którym możemy oglądać wszystkie filmy dostępne w sieci na najpopularniejszych polskich platformach jak na przykład ipla itp. Oczywiście tam gdzie trzeba należy wykupić abonament i mieć założone konto z loginem, ale większość wymaga tylko założenia konta w odpowiednim serwisie i wystarczy w programie podać potem login i hasło i można oglądać i przeglądać wideotekę bez żadnych limitów czasowych w trakcie odtwarzania. Zaletą programu jest to że filmy są odtwarzane w bardzo dobrej jakości oraz szybko i płynnie. Można też dostosować proporcje ekranu żeby film był albo szerokopasmowy albo panoramiczny a nie wszystkie odtwarzacze na stronach to oferują. No i mam takie wrażenie że oglądane filmy są w dużo lepszej jakości, być może odtwarzacze z racji limitów serwerowych ograniczają jakość odtwarzania, a tu program bezpośrednio sięga do źródła materiału i sam go koduje za pomocą swoich kodeków. Naprawdę jest to bardzo użyteczny program, chyba najpopularniejszy w sieci i w dodatku zupełnie darmowy. Pracuje pod Windowsem, Linuxem, MacOS, Androidem i wielu innych systemach operacyjnych. Myślę że jest warty polecenia, chociaż ostatnimi czasy rzeczywiście nie wiele oglądam filmów, ale jeśli już coś z sieci to własnie przez niego :)
Bardzo się cieszę ,że film się podobał :)))
Dziękuję za informacje myślę ,że warto skorzystać:))))
Pozdrawiam serdecznie.
Gdy miłość to za mało -film oparty na faktach ,o dwóch osobach założycielach stowarzyszeń Al. -anon i Anonimowych Alkoholoków
Pawle ,oglądałam ten film w naszym Seminarium Duchownym ,masz rację wspaniały film ,zachęcający do życia w świetle Słowa Bożego .
Już zachęcałam do rekolecji lectio divina ,biorę w nich udział są naprawdę wspaniałe ,uczą właśnie żyć Słowem Bożym na co dzień .
Pozdrawiam
Piękny film ,jesteśmy jeszcze w okresie Bożego Narodzenia ,warto obejrzeć
Świąteczna historia