Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Agatko mam doświadczenie tej cudownej modlitwy o jakiej piszesz ,gdy czowiek cały się w niej zatapia ,jest wtedy tylko on i Bóg ,oj jakie to cudowne uczucie .Wiesz ,że i sporo osób starszych się tak modli i to też jest piękne ,że spotykamy się tam grupie w różnym wieku ,ale też wiele osób nie rozumie tego .
Myrna Nazzour była niedawno w Polsce ,w lipcu
Szkoda Agatko ,ale pewnie jeszcze nieraz będzie ,bo bywala w poprzednich latach ,może uda sie być na spotkaniu z nią ,może akurat bedzie blizej mojego miasta ,teraz była daleko ,może latwiej bedzie mi dojechać ,Tobie też zycze możliwości spotkania ,bo napewno warto.
ja, ze swojej skromnej strony polecam doświadczonego stałego spowiednika + konsultacje z egzorcystą.
Skoro diabeł nienawidzi Różańca jako-takiego: czy to jednej 10-tki czy nawet już 1 Tajemnicy to tym bardziej będzie dręczył za odmawianie 4 części Różańca w ciągu dnia.
Będzie się imał różnych sposobów! Zwłaszcza zastraszania.
Może trzeba się też pomodlić o dar rozeznawania: co na pewno pochodzi od diabła a co jest naszą zwyczajną słabością!
Żeby się zewszystkim wyrobić to może można by?(bo ja się nie znam) podzielić czas na modlitwę tak: 1,5 godz rano przed pracą i obowiązkami i 1,5 godz wieczorem ? Nie wiem ile się cały Różaniec w ciągu dnia odmawia?
Albo nawet na 3 części jeśli to możliwe: tj. 1 Tajemnica też w ciągu dnia?
Ta walka duchowa to będzie i to ostro na Całego! Warto też jak najszybciej
odmówić AKT zawierzenia Panu Jezusowi Miłosiernemu:
http://wmm.org.pl/modlitwa-zawierzenia-jezusowi-milosiernemu/
jeśli popełniłam w czymś błąd to proszę o skorygowanie mnie :-) !
diabeł też nienawidzi postów!
Maryja może nam wymodlić możliwość poszczenia, jeśli jest z tym problem.
Ale też nie chodzi o to aby się zagładzać na śmierć! Wszystko trzeba robić z umiarem!
Widzę Panie Tomaszu, że to jakby "normalne" pokusy przeciw czystości -> że z tym muszą walczyć nieraz osoby, które odmawiają Różaniec.
Polecam też oddanie się Maryi, Naszej Ukochanej Mamie: