Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Droga Agatko!
Zauważyłam ,ze wiele mlodych kobiet tak mysli ,ze nie zasługują na milość , na bycie w zwiazku ,zastanawiałam sie dlaczego tak myśla i masz racje to wpływ masmediów .Agatko każdy zasługuje na miłość . To co media przedstawiają to bajki ,to nie jest prawdziwe życie ,czy kobiety lansowane przez media są szcześlwe ?Wiekszość nie ,wiele w tym sztuczności ,grania na pokaz .Jesteś wrażliwą ,młodą kobieta ,jesteś wartościowym czlowiekiem i dobrze ,ze jesteś sobą ,a nie sztuczną lalka .Ja tez miałam przykre doświadczenia w podstawówce i wiem jak to boli i ciągnie sie przez lata ,bylam bardzo przez to zakompleksiona .
Jak potrzebujesz sie wypłakac to sie wyplacz ,łzy czasami pomagają ,tylko aby nie zadlugo ,bo szkoda czasu ,nie pozwól tym demonom wrócic ,wygoń je raz na zawsze ,a modlitwa Ci w tym napewno pomoże .Oddaj Panu Bogu swoje smutki ,a będzie Ci łatwiej .
Życzę Ci prawdziwej milości ,nie takiej przestawianej w mediach ,bo to fiksja ,prawdziwa milość jest piekniejsza i trwala .Może ta znajomość przeksztalci się właśnie w takie uczucie,życzę Ci tego z całego serca.
I jeszcze jedno miłość jest piękna gdy zaprosi sie do niej Pana Boga ,gdy pozwoli Mu sie uświęcić tą miłość ,gdy On jest najwazniejszy ,wtedy mozna stworzyć naprawdę szcześliwy związek.
Jak wspaniale mieć taką przyjaciółkę ,która w troskach podsuneła Ci tą cudowną modlitwę .
Pozdrawiam
Wiesz Bogusiu ja mam często podobne odczucie i dlatego cieszę się z każdego wierzącego młodego człowieka ,bo to wielka nadzieja .
U mnie w kościele jest wspólny Różaniec dla dzieci ,młodzieży i dorosłych ,przychodzi tak malo dzieci i to przeważnie te przygotowujące się do komunii św, i młodzież gimnazjalna bo mają indeksy do podpisu ,jak to przykro jak ta młodzież nie umie się modlić ,a ksiądz musi pilnować zeby zachowywali się przyzwicie .
Oj właśnie wczoraj mialam taki obraz przed sobą ,mialam wrażenie ,że biedactwo spieszyło sie i zapomniała załozyć spódniczki ,oj dziewczyny ,dziewczyny ,myślą ,że wyglądają ładnie .