Mam pytanie, wiem, że jest głupie na takim forum, ale... Chodzi o to, że protestanci jak wiadomo uważają oddawanie czci Maryi i świętym za bałwochwalstwo. A ja się pytam, dlaczego? Najgorsze jest to, że te brednie utkwiły mi w sercu jak jakiś cierń i od jakiegoś czasu odczuwam jakby strach, może nawet pewnego rodzaju (niestety) wstręt, że jeśli pomodlę się za wstawiennictwem Najświętszej Panienki to to się nie spodoba Panu Bogu :( wiem, że to wszystko dziwne strasznie i mam jeden wielki mętlik w głowie. Sama jestem przecież Katolikiem od zawsze więc takie wątpliwości w ogóle nie powinny się u mnie pojawić, a jednak... Jak zaczęłam czytać co protestanci piszą to nie mogę się pozbyć wrażenia, że robię źle :( błagam pomóżcie i jak przeczytacie ten post to chociaż na złość moim wątpliwościom poproście Matkę Bożą o modlitwę za mnie, by ten wstręt zniknął, chociaż jedno Zdrowaś Maryjo... a tak przy okazji jakby ktoś dał jeszcze jakieś cytaty z Biblii popierające wiarę w wstawiennictwo świętych i Maryi to będę wdzięczna :) może napisałam to w złym dziale ale tak mnie to męczyło, że już nawet o tym nie myślałam. Proszę o wyrozumiałość :) Dziękuję za modlitwę.
Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !