Odmawiaj często Maju akt zawierzenia Jezusowi Miłosiernemu :
http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/modlitwy-o-uwolnienie/modlitwy-do-pana-boga/1149-modlitwa-zawierzenia-jezusowi-milosiernemu.html
Proś często Ducha Świętego by przyszedł, przyzywaj Go "Przyjdź Duchu Święty ! Przyjdź Duchy Święty, Przyjdź Duchy Św. ....." proste słowa, które możesz powtarzać wielokrotnie, a On przyjdzie i będziesz doświadczać Jego Mocy Miłości i Miłosierdzia. Pan Jezus powiedział Bł. Miriam (Mała Arabka) ".Zaprawdę, zaprawdę, zaprawdę, mówię ci: Ktokolwiek będzie wzywał Ducha Świętego, będzie Mnie szukał i znajdzie Mnie, a znajdzie Mnie przez Ducha Świętego. Jego sumienie będzie delikatne jak kwiat polny. Jeśli będzie to ojciec lub matka, w jego rodzinie zapanuje pokój i w jego sercu będzie pokój zarówno w tym, jak i w przyszłym życiu – nie umrze w ciemności, ale w pokoju."
Jeśli nie masz Sakramentu Bierzmowania, dobrze by było o ten Sakrament się postarać. Otrzymasz w nim wzmocnienie i wylanie darów Ducha Świętego. To jest bardzo ważne. I dodając do tego co napisali już przedmówcy zachęcał bym cię do jak najczęstszego korzystania z Sakramentów Świętych: Eucharystii która umacnia, Spowiedzi Św. przynajmniej raz w miesiącu.
A gdybyś doświadczała jakiś napięć ze strony najbliższego otoczenia, twojej rodziny, przyjaciół odmawiaj Koronkę uwielbienia Pana Boga w Aniołach Stróżach wszystkich ludzi świata by Aniołowie rozlewali pokój we wszystkich kontaktach miedzy ludzkich ze strony 257 w tym Modlitewniku, do którego nabycia bardzo gorąco cię zachęcam: https://drive.google.com/file/d/0BzNVxYGxJlixRkFDU3doUnZNQVE/edit?usp=sharing przejrzyj sobie jego treść, odmawiaj modlitwy w nim zawarte, znajdziesz tu wszystko co potrzeba. A jeśli w twoim Kościele lub gdzieś w pobliskiej Parafii jest Adoracja Pana Jezusa Eucharystycznego to zachęcam cię do codziennego odwiedzenia Najświętszego Sakramentu, tam Pan Jezus Jest Obecny, Żywy, pełen Miłości i Miłosierdzia. Jak nie będziesz w stanie codziennie to przynajmniej raz w tygodniu. Jeśli nie masz w ogóle możliwości adoracji Pana Jezusa to przynajmniej za pośrednictwem strony internetowej, są wieczyste adoracje Najświętszego Sakramentu on-live. Chociaż wierzę że jeśli będziesz tego pragnęła Pan Jezus udostępni ci taką możliwość, chociażby na prośbę w twoim Kościele.
Jest jeszcze jedna bardzo potężna modlitwa do Św. Michała Archanioła i Chórów Anielskich, to jest Koronka do Świętego Michała Archanioła. Jest sporo różnych jej wersji ale należało by odmawiać tą co do której Św. Michał dał obietnicę swojej ochrony i wysłuchania wszystkich próśb zanoszonych w duchu wiary za Jego pośrednictwem i Chórów Anielskich. Treść tej koronki znajdziesz tu: http://parafiadobromierz.pl/...la-archaniola z tym że ponieważ ta modlitwa jest bardzo skuteczna diabeł przeciwstawia się jej z niezwykłą siłą i gwałtownością. Jeśli wytrwasz w niej 9 dni czyli tyle ile trwa nowenna, będziesz odmawiać ją codziennie. Ale musisz się przygotować na to że będzie naprawdę ciężko przez te 9 dni. Jednak warto bo każdy kto odmawia ją codziennie zyskuje ochronę i szczególną opiekę ze strony Świętego Michała Archanioła, a gdy przystępuję do Eucharystii towarzyszy mu jeden Anioł z każdego z dziewięciu Chórów Anielskich. Gdybyś zaczęła ją odmawiać np. od dzisiaj ja też przez 9 dni trwania twojej modlitwy doświadczał bym tych ataków złego ducha, ponieważ ci ją zaproponowałem i już samo to wystarcza by zły brał na mnie odwet. Tak było w przypadku osób którym proponowałem tę modlitwę. Ale trwa to tylko przez 9 dni, potem jest radość a Święty Michał też wynagradza :)
I pamiętaj Maju najważniejsze to trwać w łasce uświęcającej, walczyć z grzechem po przez odrzucenie go i ufać Jezusowi Miłosiernemu wierzyć że On może dać łaskę wytrwania w dobrym bo najważniejsza jest relacja z Nim i to co On chce ci dać i dokonać w twoim życiu, dlatego tak ważna modlitwa by spełniała się Jego wola w naszym życiu a nie nasza. On wie co jest dla nas najlepsze w danym czasie i co jest z pożytkiem dla wieczności, ale od nas zależy od naszej woli czy się temu poddamy czy będziemy na umór realizować w życiu tylko swoje koncepcje. Nikt nie jest na początku dojrzały w wierze ale to nasze decyzje otwierają lub zamykają nas na wzrastanie i osiąganie pełni wieku, dlatego Pan Jezus nie czyniąc gwałtu pyta nas " Jeśli chcesz, pójdź za Mną." "Ja Jestem twoim Pokojem, twoim Dobrem, a nikt inny, Ja twój Bóg". Dobrze że modlisz się o zerwanie więzów zła, to już jest łaska, to jest natchnienie od Pana, gdyż jeśli się o to modlisz to tego właśnie potrzebujesz. Nie ustawaj i pozwól by Pan Jezus i Maryja poukładali w twoim życiu wszystkie sprawy. Pana Jezusa postaw absolutnie na pierwszym miejscu, bo On jest tego godzien ze względu na Miłość nieskończoną jaką ma ku nam. Nikt i nic nie jest większe od Jezusa od jednego momentu poznania Go, zobaczenia jakim Jest od Jego Miłości i Miłosierdzia. Bo w istocie to nie nasze problemy są najważniejsze tylko sam Jezus. Zrozumiesz to najlepiej przed Najświętszym Sakramentem :)
Maju zastanawiaj się nad snem od Św. Rity, dlaczego stoi i się przygląda, dlaczego wyciąga do ciebie ręce, woła i krzyczy? Ona czeka na twoje wołanie jak Pan Jezus czekał na wołanie Piotra gdy ten tonął, czeka aż wyciągniesz do niej rękę to znaczy zdasz się na nią, na jej pomoc, opiekę, kierownictwo. Św. Rita prowadzi do Jezusa, jak Maryja. Pomyśl dlaczego to jest takie ważne, aby człowiek wołał Jezusa. Skoro samo wołanie Imienia Jezus już uobecnia Go w naszym życiu. Tak nawet przez sen Pan Bóg i świeci mogą przemawiać. Zakrystia jest miejscem gdzie kapłani przygotowują się do obrzędów liturgicznych. Jest miejscem świętym, miejscem przygotowania. I ty właśnie modlisz się w zakrystii przed Krzyżem Pana Jezusa, modlisz się wstępując i klęcząc na stopniach. To jest bardzo wymowne :)
Pozdrawiam cię serdecznie Maju i życzę odwagi w walce o swoje szczęcie wieczne. Pan Jezus mówi :"Zwyciężyłem, Zmartwychwstałem i wysłużyłem ci łaskę zbawienia !" a potem dodaje "Wierzysz w to?" każdy kto odpowiada "Tak, wierzę Panie" usłyszy "Pójdź za Mną, Ja Jestem Drogą, Prawdą i Życiem".