Witam, mam troche rozłożoną w czasie historię.
Jaka jest skuteczność Nowenny Pompejańskiej?
Mam problem ze sobą, od kilku lat staram się o dostanie do szkoły strażackiej(dla wielu to błachy problem), w tamtym roku zabrakło mi 10 setnych sekundy w jednej z konkurencji. Zwątpiłem po tym w sens wszystkiego i odsunąłem się jakby od Boga na kilka miesięcy, dziś wiem że źle się z tym czułem, od kilku dni zacząłęm odmawiać nowenne pompejańską w tej intencji(może to dla niektórych śmieszne, ale lubię ludziom pomagać, i jest to tak jakby prośba o etat na szkole bo wiele razy udowodniłem na podstawie straży ochotniczej że to moje powołanie i nie tylko ja tak sądze).
W tamtym roku moj znajomy odmawiał Nowenne Pompejańską za swojego śmiertelnie chorego na raka brata, niestety bez skutku, jego brat zmarł.
Niech mi nikt nie zarzuci że nie ćwiczę itd, bo ćwiczę i się uczę, ale o modlitwie też nie zapominam.
Pytam bo już nie wiem co robić ze sobą, mój znajomy dostał się tam od niechcenia a był o wiele gorszy w wielu konkurencjach. A że jest to moje jedyne marzenie od kilku lat to sami rozumiecie, w tym roku moja ostatnia możliwość startu.