Od pewnego czasu , bardzo często myślę o duszach czyścowych. Zaczęło się od tego, że w momentach, kiedy bardzo cierpiałam, albo przechodziłam przez jakiś trud, pojawiała się u mnie myśl, aby ofiarować to za właśnie za nie. I tak też robiłam. Potem zaczęłam za nie ofiarowywać najdrobniejsze trudności np. kiedy nie miałam parasolki i musiałam w deszczu przedzierać się przez miasto, albo gdy jechałam pociągiem 5h w przedziale ze szczelnie zamkniętym oknem i psem i wstydziłam się nawet odezwać czy można otworzyć okno ponieważ pies się poci..i wiele innych drobnych sytuacji. Potem coś mnie tchnęło abym ofiarowała za nie swoja Nowennę Pompejańską i tak tez zrobiłam, a teraz chodzi za mną myśl aby w ich intencji zamówić Mszę Świętą...tylko teraz moje pytanie jest takie. Zazwyczaj kiedy ludzie zamawiają msze za zmarłych , są to osoby wyczytywane po imieniu i nazwisku..a ja chciałabym zamówić msze św za dusze czyścowe , takie które najbardziej potrzebują modlitwy..czyli takie o których nikt nie pamięta, bądź też pochodzą z ateistycznych rodzin. Ale..Przecież nie znam ich danych...wiec jak ja mam to przekazać księdzu? Z drugiej strony zawsze podczas mszy św ksiądz sam z siebie po oczytaniu imion i nazwisk osób za których msza jest zamówiona dodaje "oraz za wszystkie dusze w czyścu cierpiące" więc...czy zamówienie takiej intencji przeze mnie ma w ogóle jakiś sens?
Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !