Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
A może po prostu wola Boża, względem Ciebie jest inna? Ciężko jest nam się z tym pogodzić , ale często jest tak , że to co sobie wymyslilismy nie koniecznie byłoby dla nas dobre.
Z drugiej strony Jezus mówi "kołaczcie a otworzą Wam" więc jeśli bardzo bardzo Ci na tym czymś zależy, to bym się nie poddawała tylko uparcie się o to modliła, ew dodała takie słowa "Panie jeśli Twoja wola względem tej proźby jest inna to zabierz to pragnienie z mojego serca"
Slogan "nie do odparcia" ma pewnie na celu umocnienie naszej wiary i podtrzymanie nadziei, czynników niezbędnych w modlitwie. My niestety często traktujemy modlitwę jako handel wymienny.." coś za coś"...taki mamy niestety mechanizm w sobie, tego nauczył nas świat. Każda modlitwa na różańcu daje nam większy owoc niż myślimy...i nawet o tym nie wiemy, ale każda modlitwa w której angażujemy swoje serce, jest niczym kropla, która drąży głaz naszego serca. Im jej więcej , tym większe szanse , że ten kamień w końcu się skruszy.. Taka mi metafora przyszła do głowy :D
Nie traktujmy nowenny jak magicznego zaklęcia. Moje intencje też , nie wszystkie się spełniły , ale ufam , że jeszcze przyjdzie na nie czas.