Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Tomasz owszem egzorcyzmem który każdy może odprawić codziennie jest modlitwa różańcowa i codzienna modlitwa do św. Michała Archanioła.
A tak każdy katolik wie, iż egzorcyzm może tylko i wyłącznie kapłan odprawiać. Nikt z tej społeczności nie pójdzie na coś tak banalnego i niebezpiecznego.
Więc co to za egzorcyzm? Na pewno nie ma nic wspólnego z Kościołem i wiarą chrześcijańską.
Tomaszu, już samo Twe podejście : "Szukam jednej zniewolonej osoby, na której mógł bym wypróbować ten sposób. " brzmi jak jakaś zabawa , co grozi niebezpieczeństwem samemu Tobie. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego , jaki jest ten świat duchowy.
Wcześniejsze posty pisane przez marka jest o samych egzorcyzmach, nie wiem gdzie to wynalazłeś w Piśmie Świętym, ale to chyba wyrwane z kontekstu. Egzorcyzmy to nie zabawa, świeccy mogą uczestniczyć w egzorcyzmie tylko będąc w łasce uświęcającej jak i z modlitwą lub jako pomoc przy trzymaniu osoby opętanej.
http://egzorcyzmy.katolik.pl/egzorcyzmy-w-biblii/
Tu jest co nie co w tym temacie, a nade wszystko proszę się przypatrzeć , jakie warunki trzeba spełniać , by służyć choćby tylko modlitwą o uwolnienie, a także jakie niebezpieczeństwa mogą być związane z tym. To wszystko na podstawie Piśmie Św.
No tak myślałam, że nie jesteś katolikiem, ale wolałam abyś sam się ujawnił.
Pozwól , że my katolicy będziemy się trzymać tego, co mówi do nas oprócz Pisma Św. hierachia naszego Kościoła.
Hahahaha...... A my jesteśmy katolami (szczególnie ja) i nie znoszę jak ktoś uważa, że wie wszystko (a tak nie jest). Skąd możesz wiedzieć, że Ci to pomogło? Być może byłeś tylko nękany, opętanie jest wtedy kiedy nie panujemy nad samym sobą, osoba ma awersję do wszystkiego co święte (do katoli też).
Acha to społeczność katolicka, nie protestancka, wszyscy tutaj czcimy Matkę Boga Maryję szczególnie w nowennie Pompejańskiej.
A co do modlitw polecam wam modlitwę "Zawierzenia Maryi"
Niepokalane Serce Maryi,
na Twoje ręce odnawiam dzisiaj
obietnice mojego chrztu.
Na zawsze wyrzekam się szatana,
nie przyjaciela naszej radości,
wyrzekam się jego podstępów, jego zasadzek i jego dzieł.
Oddaje się całkowicie Jezusowi,
żywemu znakowi miłości Boga ku nam.
Aby być bardziej mu wiernym
aby żyć w pełni jak dziecko Boże,
powierzam się Tobie, Maryjo Niepokalana,
obieram sobie Ciebie za moją Matkę i Panią.
Tobie, jak syn/córka/powierzam się
i poświęcam moje życie,
moją rodzinę i wspólnotę, w której żyję.
Rozporządzaj mną zawsze
według Twojego Serca, Maryjo,
zachowaj mnie od złego i broń przed Złym.
W ostatnim dniu mego życia
weź mnie w swoje ramiona
i jako Twego syna/ córkę/ przedstaw mnie Jezusowi.
Wtedy dusza moja rozraduje się
i rozpocznie się mój Raj
i wieczny śpiew uwielbienia Boga
razem z Tobą, o Maryjo,
Matko Miłosierdzia. Amen.
Ks. Raul Salvucci
"Podręcznik egzorcysty"
Książeczkę z tą modlitwą dostałam od mniszki kamedułki. Raz w miesiącu do zakonu sióstr przyjeżdża ks. egzorcysta.
Zgłosiłam Twój post do Admina.
Jesteśmy tutaj wszyscy katolikami, a każde inne pisanie, przeciwne naszemu wyznaniu, jest wg Regulaminu zabronione. Wchodząc tutaj powinieneś najpierw zajrzeć w ten Regulamin.
A co do mego uważania na hierarchię Kościoła to już moja sprawa, cenię sobie cały dorobek mojego Kościoła . Ty zajmij się sobą , idź do swoich , a tu nie mąć.
Troszkę więcej pokory Tomaszu, nikt z nas nie ma monopolu na zbawienie, nie bądźmy Chrystusami. Tylko Jezus zbawia a czytając co dziennie Słowo Boże obcujemy z Samym Bogiem.