W naszej rodzinie odmawiamy co dzień minimum jeden dziesiątek różańca za ojczyznę, staramy się jednak jak najczęściej odmawiać jedną cześć różańca . I wciąż mam wrażenie, że to za mało. Myślę,że powinniśmy wytoczyć „działa większego kalibru”.Pan nasz Jezus Chrystus powiedział:
„….Ten zaś rodzaj złych duchów wyrzuca się tylko modlitwą i postem...”Mt.17, 14-21
Noszę w sercu pragnienie byśmy zorganizowali się w żywy różaniec modlący się tylko w tej jednej intencji. „Z Maryją, Królową Polski módlmy się o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi
i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu” oraz o nawrócenie wszystkich propagujących zgniliznę moralną
Codziennie jesteśmy poddawani homoseksualnej indoktrynacji. Usiłuje się nam wmówić,że zboczenie nie jest zboczeniem a grzech nie jest grzechem. Zobaczmy co Bóg ma do powiedzenia na ten temat.
Kpł 18; 22:"Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!"
Kpł 20; 13:"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."
Rz 1; 26-28;"Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi."
1 Kor 6;9:"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli,ani mężczyźni współżyjący z sobą"
Już czas byśmy stanęli do czynnej obrony naszej wiary, kościoła i naszych rodzin. Nie wolno nam, mówić i myśleć „niech księża coś zrobią no bo co ja tam mogę”
„15Nie otrzymaliście przecież ducha niewoli, by się znowu pogrążyć w bojaźni, ale otrzymaliście ducha przybrania za synów, w którym możemy wołać: «Abba, Ojcze!»”Rz. 8, 15;
"Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia" Flp 4, 13
1Skąd się biorą wojny i skąd kłótnie między wami? Nie skądinąd, tylko z waszych żądz, które walczą w członkach waszych1. 2Pożądacie, a nie macie, żywicie morderczą zazdrość2, a nie możecie osiągnąć. Prowadzicie walki i kłótnie, a nic nie posiadacie, gdyż się nie modlicie. 3Modlicie się, a nie otrzymujecie, bo się źle modlicie, starając się jedynie o zaspokojenie swych żądz. 4Cudzołożnicy3, czy nie wiecie, że przyjaźń ze światem jest nieprzyjaźnią z Bogiem? Jeżeli więc ktoś zamierzałby być przyjacielem świata, staje się nieprzyjacielem Boga. 5A może utrzymujecie, że na próżno Pismo mówi: «Zazdrośnie pożąda On ducha, którego w nas utwierdził»?46Daje zaś tym większą łaskę: Dlatego mówi: Bóg sprzeciwia się pysznym, pokornym zaś daje łaskę5. 7Bądźcie więc poddani Bogu, przeciwstawiajcie się natomiast diabłu6, a ucieknie od was. 8 Przystąpcie bliżej do Boga, to i On zbliży się do was. Oczyśćcie ręce7, grzesznicy, uświęćcie serca, ludzie chwiejni7! 9Uznajcie waszą nędzę, smućcie się i płaczcie!8Śmiech wasz niech się obróci w smutek, a radość w przygnębienie! 10Uniżcie się przed Panem, a wywyższy was9. (Jk.4, 1-10)
17Kto zaś umie dobrze czynić, a nie czyni, grzeszy.(Jk.4, 17)
Kościół to Ty, ja, księża i hierarchia kościelna,siostry i bracia weźmy do ręki różaniec tak jak prosi Matka Boża i módlmy się razem o nawrócenie polski, o nawrócenie osób szerzących demoralizujące treści, szerzących wszelkiego rodzaju zgorszenia i o tryumf Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny w polskich rodzinach i na całym świecie. Nie bójcie się ośmieszenia św. Paweł napisał w swoim liście:
23my głosimy Chrystusa ukrzyżowanego, który jest zgorszeniem dla Żydów, a głupstwem dla pogan, 24dla tych zaś, którzy są powołani, tak spośród Żydów, jak i spośród Greków, Chrystusem, mocą Bożą i mądrością Bożą. 25To bowiem, co jest głupstwem u Boga, przewyższa mądrością ludzi, a co jest słabe u Boga, przewyższa mocą ludzi.
26Przeto przypatrzcie się, bracia, powołaniu waszemu! Niewielu tam mędrców według oceny ludzkiej, niewielu możnych, niewielu szlachetnie urodzonych. 27Bóg wybrał właśnie to, co głupie w oczach świata, aby zawstydzić mędrców, wybrał to, co niemocne, aby mocnych poniżyć; 28 i to, co nie jest szlachetnie urodzone według świata i wzgardzone, i to, co nie jest, wyróżnił Bóg, by to co jest, unicestwić, 29tak by się żadne stworzenie nie chełpiło wobec Boga.
30Przez Niego bowiem jesteście w Chrystusie Jezusie, który stał się dla nas mądrością od Boga i sprawiedliwością, i uświęceniem, i odkupieniem, 31aby, jak to jest napisane, w Panu się chlubił ten, kto się chlubi. (1Kor.1, 23-30)
Brońmy naszych rodzin przed zalewem brudnych treści, brońmy naszej ojczyzny nie dajmy się zastraszyć treściom głoszącym, że zło jest dobrem a prawdziwe dobro złem, ciemnogrodem czy szowinizmem. Zorganizujmy się w żywy różaniec i prośmy Boga Za przyczyną Matki Bożej byśmy odnieśli zwycięstwo nad złem. Bądźmy żołnierzami Maryii . Poświęćmy się bez reszty tej sprawie dajmy Matce Bożej argumenty, którymi przebłaga Najświętsze Serce Jezusa i wreszcie prośmy tez św. Michała Archanioła o pomoc i zwycięstwo na szatanem. Każdy z nas jest słabym płomyczkiem dopiero kiedy zbierzemy się w jedno ognisko powstanie potężny ogień widoczny z daleka.
Święty Michale Archaniele, broń nas w walce. A przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną. Niech go Bóg pogromić raczy, pokornie pokornie oto prosimy, a Ty, Książę Zastępów Anielskich szatana i wszystkie duchy złe, które krążą po tym świecie na zgubę dusz ludzkich Mocą Bożą strąć do piekła Amen.
Święty Michale Archaniele, który wraz z Aniołami zwyciężyłeś szatana w niebie, dopomóż nam zwyciężyć go na ziemi.
Potężna Niebios Królowo i Pani Aniołów,
Ty, która otrzymałaś od Boga posłannictwo i władzę, by zetrzeć głowę szatana, prosimy Cię pokornie rozkaż Hufcom Anielskim, aby ścigały szatanów, stłumiły ich zuchwałość, a zwalczając ich wszędzie, strąciły do piekła. Święci Aniołowie i Archaniołowie - brońcie nas i strzeżcie nas. Amen.