Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Dużo jeszcze przede mną stresów i łez - czuje to....Ale cóż mam zrobić? Głowe w piasek schować;)
Dziękuję Bożenko , jak mam gorszy dzień to tylko modlitwa pozwala mi sie uspokoić:)
Dziś przysłali mi Różaniec koronkę do św. Archanioła Michała, jest prześliczny , inny niz na zdjęciach:)) Jestem zachwycona.
Dziś to miał być dla mnie dzień ciężki i trudny,ale......Maryja sprawiła,że był wręcz cudowny:)
Anioł Stróz i Archaniołowie również:))
Matka Boża jest cudowna i działa w moim życiu.Wiem ,że te ostatnie niemiłe wydarzenia miały mnie zahatrować. I umocnic . Umocniły i jest o niebo lepiej, o niebo spokojniej. Jeśli ktokolwiek zapyta mnie czy warto sie modlić- zawsze i wszędzie odpowiem ,że warto....życie łatwe nie jest....
Zbyt dużo od życia nie chcę....
niewyczerpane są kopalnie metafor
na urongowisko
otwartą głębią straszą
mrok
a ja chcę życia -- płasko
a ja chcę życia -- nisko
ja nie chcę w gląb
ja nie chcę wszerz
ani wzdłuż
chcę żeby się owinęło
o występ muru
konsystencją dzikiego wina
chcę żeby czepiało się okien
drzwi --
żeby zapachem
biegło przez dom
żeby dokoła z ziemią krążyło
z moim sercem co wewnątrz tkwi
ja chcę być zmokłą trawą
w twoich ustach
w twoich dłoniach
chce być tylko zmokłą trawą
do utraty tchu
chcę być bardzo głupią trawą
u twych nóg
przydrożnie róść
Halina Poświatowska
....żadnych tam ozdobników, żadnych bogactw...tylko płasko i nisko....wystarczy:))
Piosenka...............
zawsze jej słucham gdy mam cięższy czas:)
potem szukam w mężu człowieka jakim faktycznie JEST:)
A JEST dobrym człowiekiem:)
Jutro mamy rocznicę ślubu cywilnego:) To będzie ładna , spokojna rocznica:))
"... bo gdy Twojej pomocy wezwałam, nawiedziła mnie łaska Boża."
Cały ten spokój to dzięki Maryi i Nowennie Pompejanskiej:))
Matka Boża na prawdę działa! Nie potrafie dokładnie tego sprecyzować, to jest ulotne , delikatne i ledwie ..." namacalne", ale tak jest....bo ja to czuję. Tyle na dziś:) jest bardz bardzo dobrze:)))
p.s. Mój mąz nosi w kieszeni cudowny medalik z Niepokalanowa:)))
Jeszcze troszkę
....czuję ,że to będzie bardzo dłuuuugie troszkę:))
ale poczekam sobie spokojnie na to z różańcem w dłoni:)
A co do piosenki to nie wiem czy mi się dobrze wydaje ale Kelly ma chyba na szyi Cudowny Medalik w kolorze złota. w 18 sekundzie dość dobrze go widać. Być może to tylko złudzenie ale kilka razy patrzyłam na niego i wydaje mi się, że to właśnie on :)
Dzis skonczyłam pierwszą Nowennę Pompejańską w intencji mojego Ukochanego Męża:) Jest ogromna poprawa, widać ja na każdym niemal kroku. Wieczorem ide do kościoła na mszę , podziękuję Maryi za zrozumienie i natychmiastową pomoc. Dziś tez otrzymałam przesyłke z Niepokalanowa, oraz maila od Sióstr Nazaretanek , które czynnie wspieraja mnie w mojej walce. Jak się to wszystko pięknie zbiegło z ostatnim dniem Nowenny:)
Maryja działa i Chwała Jej za to!
Amen