Już jest nowy numer:
Z O B A C Z !
Bardzo sie cieszę ,że się zdecydowałeś zarejestrować na tym forum Są tu ludzie , którzy pokażą Ci co oglądać , co czytać by nie zwariować i nie dać się okłamać.
Twoja zawsze oddana przyjaciółka Weronika
jANUSZ PIĘKNIE TO UJĄŁ , A ON WIE CO MÓWI.
Adamie, dzis wraz z różancem posłałąm Ci też książeczkę- Nowenna Pompejanska. Proszę , przeczytaj ją , chociaż przejrzyj, zacznij ufac , a zobaczysz jak wielka jest potęga Maryji.
Nie wiem dlaczego Twoja wada wzroku miałaby Ci uniemożliwić ćwiczenie na siłowni - mój syn ma dużo większą wadę niż Ty, do tego astygmatyzm i uprawia różne sporty łącznie z siłownią :) A tak w ogóle noszenie okularów w przypadku Twojej wady wzroku może spowodować cofnięcie się wady, może nie całkowite ale wzrok może ulec poprawie. Nie noszenie okularów w tym przypadku nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem bo wada może się pogłębiać. Myślę, że w domu możesz funkcjonować bez okularów (zakładać je do oglądanie telewizji lub do komputera) ale wychodząc na zewnątrz lepiej mieć je na nosie.
Co do Twoich lęków i natręctw - przydała by Ci się wizyta w jakiejś katolickiej poradni psychologicznej bo skoro chcesz odnaleźć Boga a karmisz się treściami zaprzeczającymi Jego istnieniu to nic dziwnego, że jakieś objawy lękowe mogą się pojawiać.
Jesteś ze Słupska więc może ten adres Ci się przyda http://koszalin.civitaschristiana.pl/...emid=227&lang=pl
Niestety na soczewki zbytnio mnie nie stać, więc mogę teraz tylko płakać...
Nie chcę Cię oceniać ani tym bardziej ranić ale zwróć uwagę na to że około połowa ludności Polski ma wadę wzroku, moja żona od wielu lat nosi okulary -3,5 a ja mam +3,5 z tym że moja wada systematycznie się powiększa ale nie przejmuję się teraz takimi drobiazgami bo mam większy problem do wymodlenia. Moja żona jest chora na najbardziej złośliwego raka mózgu i to dopiero jest poważny problem który może zakończyć się tragedią. Zapewniam Cię że pomimo wszystko nawet przez chwilę nie zwątpiłem w to że Bóg istnieje i że nas kocha jak dzieci.
Zacznij się modlić i rozmawiać z Bogiem a łaska wiary spłynie na Ciebie i wtedy znikną Twoje lęki i wszelkie obawy.
Pomodlę się o uzdrowienie Twojej duszy oraz serca a wtedy i ciało będzie zdrowe.
nie jest to prawda ze wada minusowa moze mi sie calkowicie poprawic..
Piszesz, ze nikt Cię nie rozumie - otóż mój drogi rozumiemy aż za dobrze ale Ty się zamykasz na to co my mówimy/piszemy.
Poradziłam Ci wizytę w poradni katolickiej - czy masz zamiar skorzystać z takiej formy pomocy? Skoro masz lęki i depresję to potrzebna jest Ci realna pomoc specjalisty. Nikt tu na forum nie uzdrowi Twojego myślenia, Twoich lęków czy może i "niechciejstwa". Zacznij od tego, że sam zrobisz coś w kierunku poprawy Twojego zdrowia - idź do specjalisty, nałóż okulary, które są niejako lekarstwem (i tak je powinieneś traktować) na Twoją wadę wzroku.
Nie traktuj nas tutaj jako cudotwórców - możemy Ci podpowiedzieć jakieś rozwiązania, możemy się pomodlić w Twojej intencji ale nie zrobimy za Ciebie tego co Ty MUSISZ zrobić, żeby pomóc sobie. Nie nałożymy okularów, nie pójdziemy za Ciebie do specjalisty.
Też się modlę o uzdrowienie wzroku na mszach z modlitwą o uzdrowienie ale nic się nie poprawiło, zmieniło się jedynie to, że już się tym nie przejmuję :)
Adam, postaraj się wyluzować i uspokoić. Ja wiem, że to trudne, wierz mi, że rozumiem Twoje obawy i to co pisałes o poszukiwaniu Boga, wszystko rozumiem bo też to przechodziłam, i jedno wiem na pewno: trzeba zaakceptować siebie i swoje życie i podchodzić do siebie z dystansem. No masz tę wadę wzroku i tyle. Dobierz sobie fajne oprawki i głowa do góry!
a jak u Ciebie z sakramentami-spowiedz ,Komunia św.Bo chyba nic o tym nie piszesz.
Od spowiedzi powinno się zacząc.Byłeś ochrzczony?
Pan Jezus jest Panem a Maryja tutaj Królową.
Więc dołącz do modlitwy!
A jeśli nie uda Ci się iść do okulisty w najblizszym czasie a wiesz juz jakie soczewki masz nosić to możesz też kupic w sklepie tylko 1 parę. Ja płacę za całe pudełko ok 130 zł, a jak ostatnio kupowałam tylko jedną parę to zapłaciłam 34 zł. Jesli brakuje Ci teraz kasy to kup sobie jedną parę i już będziesz mógł wrócić do treningu i zyskasz miesiąc na zebranie większej sumy. Nie gwarantuję, ze w każdym sklepie tak można ale myślę, że tak, ja nigdy nie miałam z tym problemu.
Aha i jeszcze jedno, pisałam poważnie, wiele moich koleżanek lubi facetów w okularach ;) Tylko trzeba sobie dobrać fajne oprawki :)